Harmonie Orkest Concordia Treebeek ‘ziet ze vliegen’

Square

Op dinsdag 2 juli en dinsdag 9 juli brachten leden van Harmonie Orkest Concordia Treebeek onder een stralende zon een bezoekje aan NATO Air Base Geilenkirchen. De rondleiding bestond uit een warme lunch in het personeelsrestaurant, een briefing waar we ook een film te zien kregen en een bezoekje aan het platform waar de vliegtuigen opstijgen en landen. Gedurende de rondleiding werden we middels een bus over de basis vervoerd.
We hadden de hele rondleiding mensen bij ons van de basis waar we al onze vragen aan konden stellen. Alle vragen, op een enkele na omdat ze dit niet mochten vertellen, werden ook netjes beantwoord.

Het was super interessant om een keer te zien en te horen waar deze vliegtuigen voor worden ingezet en hoe de vliegtuigen ons luchtruim in de gaten houden. Belangrijkste wat we deze dag geleerd hebben, dat je met de verkregen info over de basis, en het inzetten van de vliegtuigen gaat inzien hoe belangrijk ze zijn. En uiteindelijk meer begrip krijgt voor het “lawaai” dat deze vliegtuigen produceren.

Bekijk hieronder de foto’s en filmpjes van ons uitstapje: