De voorzitter stelt zich voor

Square

Mijn naam is Carolus de Rijck en ik ben geboren in 1958. Ik ben geboren op Heerlerheide (Kampstraat) en opgegroeid op de Weggebekker. Toen nog een splinternieuwe buurt op Nieuw Einde, zo ongeveer tegen Treebeek aan. In mijn jeugd kwam ik zowat elke zondag in Treebeek voor het wekelijkse bezoekje aan opa en oma Vanthoor. Mijn middelbare school lag in Brunssum: het Rombouts College.

Na de militaire dienstplicht ben ik begonnen bij het ABP. Via de USZO ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij het UWV (in Heerlen).

In 1980 ben ik getrouwd met Sandra Aelmans en sinds 1984 wonen we in Treebeek. We hebben drie kinderen Danita, Remco en Annora. Alle drie in Treebeek opgegroeid en naar de Franciscusschool geweest. Alle drie ook naar het Rombouts College gegaan. En alle drie in Maastricht gestudeerd.

Op het moment mag ik, namens de BCD, wethouder zijn in onze prachtige gemeente Brunssum. Een mooie maar ook verantwoordelijke functie die ik met een zekere mate van “trots” vervul.  Met soms wel erg lange werkdagen. Maar dat hoort erbij.

De hamvraag is: “Hoe kom jij nou bij Harmonie Orkest Concordia terecht?”

Op enig moment was er door HOC een afspraak op het gemeentehuis. Het bewuste onderwerp werd met een ambtenaar en mij besproken. En na dat gesprek vroeg Maurice Westerhof vriendelijk maar gedecideerd of de ambtenaar kon vertrekken omdat hij en Jules Wolfs nog iets te bespreken hadden met mij persoonlijk.

En toen hebben ze gevraagd of ik in ben voor de functie van voorzitter. Ik heb nog uiterst vriendelijk geprobeerd om onder deze last uit te komen, met argumenten als ‘ik heb weinig verstand van muziek’ en ‘het enige muziekinstrument dat ik ooit een beetje heb gespeeld was de blokfluit op de lagere school.’

Daar werden vervolgens een aantal harde argumenten tegenover gesteld. Zoals ‘andere competenties zijn veel belangrijker in deze functie’. Of deze: ‘uit observaties van onze kant lijk jij tot nu toe de meest geschikte kandidaat.’

Met de nodige stroop om mijn mond heb ik toch nog even bedenktijd gevraagd (en gekregen). En uiteindelijk dus ingestemd!!!

En eerlijk is eerlijk: tot nu toe nog geen enkele spijt gehad van deze keuze!!!