Harmonie Orkest Concordia Treebeek

Square

Harmonie Orkest Concordia Treebeek

Harmonie Orkest Concordia Treebeek bestaat uit een hoofdorkest en een leerlingensemble. Daarnaast is er een innige band met Jeugdorkest Stad Brunssum, het voormalige Jeugdorkest Concordia Treebeek. Deze band komt tot uiting middels het gezamenlijke Nieuwjaarsconcert. Het hoofdorkest staat op dit moment onder leiding van dirigent Armand Wolfs en komt uit in de 2e divisie van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen LBM. Een aantal maal per jaar wordt op niveau geconcerteerd. Het repertoire dat Concordia speelt bestaat uit een combinatie van klassiek en populair werk, maar ook hedendaagse muziek.

Concordia Treebeek 85 jaar

Op 20 januari 1934 werd in het Nederlands Hervormd Jeugdhuis (thans Trefcentrum Treebeek geheten) het harmonie-orkest “Concordia” Treebeek opgericht. Het eerste concert werd in het Beambtencasino in Treebeek gegeven en blonk natuurlijk niet uit door muzikaal kunnen. Maar, 85 jaar later kan de vereniging terugblikken op een mooie geschiedenis. Dit blijkt uit de vele successen op concoursen die onder befaamde dirigenten als Jan Cober, Hardy Mertens en Pieter Jansen behaald werden, maar ook uit het feit dat vele Concordianen hun weg naar de beroepsorkesten in Nederland en daarbuiten gevonden hebben.

Deelnames aan het WMC in Kerkrade en het Certamen in Valencia, en meest recent deelname aan het concours Flicorno d’Oro in Riva Italië in 2012 spreken nog steeds tot de verbeelding. Ook de vele concertreizen die in het verleden plaatsvonden getuigen van een vereniging die vele hoogtepunten gekend heeft. Hoogtepunten die Harmonie Orkest Concordia Treebeek ook in de toekomst nog vaak hoopt te beleven. Sinds januari 2023 is onze Concordiaan (en trompettist) Armand Wolfs aangesteld als dirigent. Onder zijn leiding wordt met veel elan gebouwd aan een toekomstvast orkest waarbij mooi musiceren als vanouds hoog in het vaandel staat.

Geïnteresseerden kunnen op zondagen waarop repetitie is vanaf 10.30 uur langskomen in ons verenigingslokaal aan de Maanstraat 20 te Brunssum. Mail met secretariaat@hoc-treebeek.nl om zeker te weten dat op de gewenste datum ook een orkest aanwezig is of kijk op onze jaarplanning in de agenda.