Armand Wolfs

Square

Dirigent HOC

Armand is geboren in 1985 te Brunssum en woonachtig in Schinnen. Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met de blaasmuziek via zijn vader Leon Wolfs, die zelf actief was als dirigent binnen de Limburgse blaasmuziek. Op 11-jarige leeftijd meldde Armand zich aan bij Harmonie Orkest Concordia Treebeek Brunssum om daar te beginnen op trompet.

Vanaf 2005 is Armand met name actief geweest als dirigent van diverse jeugdorkesten in de regio, zoals de jeugdfanfare van Koninklijke fanfare St. Caecilia Puth, Jeugdorkest St. Joseph Sittard en Jeugdorkest Stad Brunssum. In de periode 2012 t/m 2016 is Armand dirigent geweest van de Koninklijke Fanfare St. Joseph Heerlerheide, van 2014 t/m 2016 dirigent van Fanfare St. Lambertus Schinveld en van januari 2016 t/m maart 2020 bij Harmonie Orkest Concordia Treebeek. Per januari 2023 is Armand benoemd tot dirigent bij Harmonie Orkest Concordia Treebeek Brunssum en Harmonie Orkest Brunssum 1907.

Van 2008 tot 2010 volgde Armand de opleiding tot assistent dirigent bij Kreato in Thorn en vanaf 2011 volgde hij de opleiding HaFaBra directie bij Alex Schillings, o.a. aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Deze studie sloot hij succesvol af tijdens zijn eindexamenconcert, dat werd begeleid door de Koninklijke Fanfare St. Caecilia Puth en werd beloond met een negen als eindcijfer.

Naast zijn muzikale activiteiten is Armand in het dagelijks leven werkzaam als Investment Manager bij DSM Pension Services.