Maarten Reumkens

Square

Dirigent JOSB

Maarten Reumkens (1989, Landgraaf) is uitvoerend musicus en muziekdocent. Hij is als dwarsfluitdocent verbonden aan de Musikschule Herzogenrath en Harmonie St. Walburga Amby


Als uitvoerend musicus, op dwarsfluit en altfluit, is hij voornamelijk actief in de genres van de hedendaagse pop- en klassieke muziek. Zo heeft hij met de artpop-band Cast Glass de afgelopen jaren regelmatig in binnen- en buitenland op vele soorten podia gestaan, van concertzalen tot openluchtfestivals. Ook siert zijn fluitspel enkele albums van Nederlandse singer-songwriters.

 

Maarten is verder werkzaam in de Limburgse muziekwereld voor muziekproductiehuis Intro in Situ (Maastricht) en als freelance muziekregisseur.

 

Maarten heeft aan het conservatorium Maastricht zijn master-opleiding tot uitvoerend musicus afgerond in 2015, na daar al eerder een bachelor te hebben behaald. Hij begon zijn allervroegste muziekonderwijs echter als zesjarige koperblazer bij Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide. Hij begon daar op bugel en wisselde later naar de bastuba. Uiteindelijk was het dwarsfluit die zijn interesse kon vasthouden. Na experimenteren met zelfgebouwde fluiten, mocht hij op zijn veertiende op een échte dwarsfluit les volgen bij Carla Corredu. In zijn muzikale ontwikkeling heeft hij daarnaast veel steun en wijsheid mogen ontvangen van zijn mentor Michael Furmedge (GB).

Sinds juni 2019 is Maarten aangesteld als dirigent van Jeugd Orkest Stad Brunssum.