Geslaagd concert met Balkanorkest

Square

Wat een feestje was het zondag 24 september 2023 in het Openluchttheater in Brunssum onder een lekker zonnetje in een geweldige ambiance! Het theater zat dan ook helemaal vol.

Harmonie Orkest Concordia Treebeek en Harmonie Orkest Brunssum 1907 o.l.v. Armand Wolfs en Radomir Vasiljević and his Balkan Orchestra zorgden ervoor dat de bezoekers werden aangestoken met het ‘Balkanvirus’. Het publiek klapte mee op de maten van de muziek en ook werd er door een deel van de bezoekers gedanst.

Tijdens het concert vond ook de wereldpremière plaats van het harmonie-arrangement van Istanbul van het David Orlowsky Trio. het originele arrangement voor strijkorkest is van Rainer Tempel.
Solist Marc Bongers heeft 10 jaar geleden van het David Orlowsky Trio toestemming gekregen om er een harmonie-arrangement van te maken, onder de voorwaarde dat hij er een opname van zou maken en dit zou toesturen. Door omstandigheden is dit er tot voor kort nooit van gekomen, maar vandaag was dan de gelegenheid bij uitstek om het muziekwerk ten gehore te brengen.
Bekijk hieronder de foto’s van het concert:
Foto’s met dank aan Foto’s Brunssum en Nose for Photography !