Eindpresentatie Klinkend Perspectief BS de Vlindertuin en BS Meander

Square

Op maandag 27 en dinsdag 28 mei, werden de eindafsluitingen gehouden van het project Klinkend Perspectief met respectievelijk de basisscholen De Vlindertuin en Meander.

Voor een overvol Trefcentrum Treebeek brachten de kinderen uit de groepen 5 van beide scholen diverse liedjes en instrumentale nummers ten gehore. De aanwezige ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s genoten met volle teugen van hetgeen de kinderen ten gehore brachten.

Er was op maandag 27 mei ook een optreden van de blazersklas van BS de Vlindertuin o.l.v. Nicole Arets van SMK. Geweldig om te horen wat deze kinderen in zeer korte tijd al geleerd hebben.

De kinderen van BS de Vlindertuin hadden op school les van muziekjuf Annick Keehnen en de kinderen van BS Meander hadden les van muziekjuf Eefje van Meer. Beide juffen hadden de nummers ingestudeerd met de kinderen die zelfstandig als ook met het Jeugd Orkest Stad Brunssum, o.l.v. Noelle Rusin, ten gehore werden gebracht. De kinderen van BS de Vlindertuin brachten samen met Jeugd Orkest Stad Brunssum het nummer “Monsterfanfare” ten gehore en de kinderen van BS Meander het nummer “Opa en Oma”.

Hopelijk heeft het project Klinkend Perspectief de kinderen enthousiast gemaakt om ook een muziekinstrument te gaan spelen en lid te worden van onze vereniging, want: “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst !”

Bekijk hieronder 2 video-opnames van BS Meander o.l.v. Eefje van Meer: