Houtpresentatie Klinkend Perspectief op BS de Vlindertuin in Treebeek

Square

Op vrijdag 2 februari 2018 verzorgden enkele leden van Jeugd Orkest Stad Brunssum en Harmonie-Orkest Concordia Treebeek in het kader van Klinkend Perspectief een presentatie van de houten blaasinstrumenten welke in een harmonie-orkest in gebruik zijn (dwarsfluit, hobo, klarinet, saxofoon). De presentatie vond plaats op BS de Vlindertuin in Treebeek.

Er waren twee enthousiaste groepen leerlingen die aandachtig luisterden en ook zelf al wat ideetjes hadden over de ‘xxl sax’ oftewel de tenor-sax. De kinderen kregen de dwarsfluit, hobo,  alt-sax, tenor-sax, klarinet en bas-klarinet te zien en horen. Natuurlijk zorgden Claudia, Yvonne, Yana en Maurice voor de muzikale omlijsting, de kinderen werden verrast met de muzikale klanken van ‘Frozen’.

Op dinsdag 6 februari 2018 volgt ook nog een houtpresentatie op BS Meander in Brunssum. Op vrijdagochtend 23 en dinsdagochtend 27 maart 2018 vinden de slagwerkpresentaties voor beide basisscholen plaats in het Trefcentrum in Treebeek.

Als afsluiting vinden maandagavond 4 (BS de Vlindertuin) en dinsdagavond 5 juni 2018 (BS Meander) de eindconcerten plaats in het Trefcentrum in Treebeek, waar de kinderen van beide basisscholen mogen laten zien en horen wat ze tijdens de muzieklessen op school allemaal geleerd hebben. Tijdens de diverse presentaties worden de kinderen flink enthousiast gemaakt voor deze eindconcerten.

Deze presentaties in het kader van Klinkend Perspectief zijn van groot belang voor harmonie-orkesten als Concordia Treebeek, want iedereen weet: ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst !’.

Klinkend Perspectief is een muziek-educatief programma voor leerlingen vanaf groep 5 binnen het basisonderwijs. Dit programma komt tot stand in een samenwerking tussen SMK, Stichting Movare, muziekverenigingen (waaronder Harmonie-Orkest Concordia Treebeek) en diverse gemeentes (o.a. Brunssum). Uit onderzoek blijkt dat muziekeducatie het concentratievermogen van kinderen bevordert, evenals hun sociale vaardigheden, hun interesse voor cultuur en het heeft een positief effect op het leervermogen. SMK, de muziekschool, ontwikkelt specifieke lesprogramma’s die informatie bevatten over verschillende instrumentgroepen en er worden live-demonstraties gegeven. De live-demonstraties op de basisscholen De Vlindertuin en Meander worden gegeven door leden van ons jeugd-orkest en harmonie-orkest.  De eindpresentatie wordt verzorgd door ons eigen Jeugdorkest Stad Brunssum.

Heeft u kinderen die op een andere basisschool zitten en willen uw kinderen ook graag eens komen kijken, kom dan naar een van de repetities van het jeugdorkest op maandagavond van 18.30 – 19.45 uur in het Trefcentrum in Treebeek. Er is altijd wel iemand aanwezig die u meer informatie kan verstrekken.

Klik hieronder op de foto om alle foto’s van de houtpresentatie te bekijken: