Houtpresentatie Klinkend Perspectief op BS de Vlindertuin in Treebeek

Square

Op vrijdag 5 april 2019 verzorgden enkele leden van Jeugd Orkest Stad Brunssum en Harmonie Orkest Concordia Treebeek in het kader van Klinkend Perspectief een presentatie van de houten blaasinstrumenten (piccolo, dwarsfluit, hobo, Bb-klarinet, bas-klarinet, alt-saxofoon, tenor-saxofoon en bariton-saxofoon). De presentatie vond plaats op BS de Vlindertuin in Treebeek.

Het was een enthousiaste groep leerlingen die regelmatig door de juf tot stilte moesten worden gemaand. Tijdens de lessen op school hadden de kinderen al veel geleerd over de houten blaasinstrumenten, bijvoorbeeld het verschil tussen een enkelriet en een dubbelriet.

Frank (bariton-sax), Astrid (dwarsfluit) en Maurice (klarinet) brachten een kort stuk muziek ten gehore met de titel ‘Ballade éléphantine’. Het is duidelijk te horen dat dit liedje over een olifant gaat:

Als slot van de presentatie liet Bert de kinderen de hobo zien en vertelde hier ook over. De kinderen luisterden zeer aandachtig. Bert liet ze horen hoe je alleen met het rietje van de hobo een verhaal kunt vertellen. Ook vertelde hij de kinderen hoe je tijdens het spelen op de hobo adem kunt halen zonder je mond te gebruiken. Tot slot mochten meerdere kinderen ook even op de hobo komen spelen. Enkelen van deze kinderen hadden direct een mooi geluid, wat erg knap is voor een eerste keer.

Hopelijk hebben we de kinderen d.m.v. deze houtpresentatie enthousiast kunnen maken en gaan zij ook een muziekinstrument bespelen en worden zij ook lid van onze vereniging.

Bekijk hieronder enkele foto’s van de houtpresentatie: