Jubileumconcert grandioos succes

Square

Op zaterdag 30 november hielden wij ons jubileumconcert in de Brikke Oave te Brunssum in het kader van ons 85-jarig jubileum. Het concert begon bijna 10 minuten later dan gepland omdat een van de eregasten, burgemeester Gerd Leers, welke ook beschermheer is van onze vereniging, iets te laat was i.v.m. parkeerproblemen. De aanwezige bezoekers konden er wel om lachen en bezorgde de burgemeester bij binnenkomst met een applaus.

Honderden bezoekers genoten van de uitvoering van Symfonie No. 1 – Lord of the Rings van Johan de Meij met medewerking van zandkunstenaar Immanuel Boie en verteller Peter Scheele. Immanuel Boie verzorgde een prachtig verhaal in zand op een groot scherm, waar de bezoekers erg van onder de indruk waren.

Na de pauze was het de beurt aan het duo Stenzel en Kivits, welke samen met ons harmonie orkest zorgde voor een zeer muzikaal en humoristisch programma waarbij de lachsalvo’s zich aan elkaar regen. Het duo haalde doldwaze capriolen uit op het podium. Wilbert Kivits speelde op de vleugel en Tiny Stenzel zong, speelde contrabas en pauken.

Na afloop van het concert was er nog een toetje in de vorm van Tuna de Maastricht. In de foyer van de Brikke Oave zorgden zij voor een feestelijke sfeer met hun vrolijke muziek. Zij zorgden ervoor dat de voetjes nog van de vloer gingen.

De bezoekers overlaadden dirigent Armand Wolfs, het bestuur en de muzikanten na afloop met de nodige complimenten.  Het feest ging nog tot in de kleine uurtjes door. We zullen hier als vereniging nog lang aan terug denken.

Hieronder een kort video-fragment van Lord of the Rings (met dank aan Foto’s Brunssum):

Bekijk hieronder de foto’s van het concert (met dank aan Danielle Visscher en Foto’s Brunssum):