Communicantjes Treebeek 20 september 2020

Square

Op zondag 20 september 2020 mochten de muzikanten van Harmonie Orkest Concordia Treebeek vroeg uit de veren. Deze dag was namelijk de 1e heilige communie voor de leerlingen van basisscholen St. Franciscus en de Vlindertuin te Treebeek.

De kinderen hadden zich er maanden op verheugd en er al langer naar toe gewerkt: de Eerste Heilige Communie. Maar toen kwam de coronacrisis en ging Nederland in lockdown. Ook de kerken gingen dicht en dus moesten de communiekleren in de kast blijven hangen. Vandaag was dan echter toch eindelijk de grote dag.

Om 08.30 uur moest er door de muzikanten verzameld worden bij Trefcentrum Treebeek. Omstreeks 08.45 uur vertrokken we met een mooie straatmars richting de basisscholen. Daar aangekomen moesten we even wachten, waarna we met een processiemars de kinderen konden begeleiden naar de Barbarakerk waar om 09.30 uur de mis begon.

Tijdens de mis speelde een ensemble o.l.v. Maarten Reumkens enkele muziekwerken, waaronder Circle of Life, Hallelujah en You’ll Be In My  Heart. De muzikanten welke niet in de kerk hoefden te spelen konden tijdens de mis in het parochiezaaltje genieten van een kopje koffie/thee en een krentenbroodje.

Na afloop van de mis werd er vanzelfsprekend nog even ‘Lang zullen ze leven’ gespeeld voor de communicantjes. Na deze serenade werd er met een straatmars weer terug getrokken naar Trefcentrum Treebeek.

Wie denkt dat de muzikanten nu klaar waren heeft het mis, er werd ook nog een uur gerepeteerd o.l.v. dirigent Bert Steinmann, want we moeten ons goed voorbereiden op onze 2 concerten op 27 en 28 november in de Brikke Oave te Brunssum.

Het was voor ons een mooie gelegenheid om ons weer eens te presenteren aan de Treebeekse gemeenschap, iets wat er de laatste jaren een beetje bij ingeschoten is, maar wat we de komende tijd zeker vaker zullen gaan doen. We zien er dus ook naar uit om de communicantjes volgend jaar ook weer te mogen begeleiden !

Hieronder een korte video-impressie:

En natuurlijk zijn er ook enkele foto’s gemaakt: